Sunteti aici: Home - Bulgaria - Statiunea Pomorie -

Statiunea Pomorie Bulgaria

Renumită pentru potenţialul curativ şi cu o lungă tradiţie în turismul de litoral, staţiunea Pomorie se află la circa 20 de minute (cu automobilul) nord de oraşul Burgas şi promite o vacanţă relaxantă departe de aglomeraţie. Pomorie este un orăşel situat la sud de Sunny Beach, pe o peninsulă ce intră circa 3,5 km în mare.

Este renumită pentru bazele de tratament cu nămol, benefic afecţiunilor reumatismale, însă în acest moment singura bază de tratament bine pusă la punct este complexul Balneohotel Pomorie. Staţiunea Pomorie are aproape 30 de hoteluri de 2, 3, 4 şi 5 stele.

Statiunea Pomorie este situata la 20 km de Burgas si 18 km distanta de Sunny Beach. Pomorie se afla pe o peninsula stancoasa si ingusta. Clima este temperata , temperatura medie a aerului este de aproximativ 28 ° C.

Atmosfera este unica, lacurile cu apa sarata si namolul oferind posibiliatea efectuarii unor tratamente pentru diferite afectiuni. Plaja este de nisip, intarea in mare se face lin si este recomndata famillior care au copii.Statiunea este renumita si pentru podgoriile sale care ofera un vin alb de calitate superioara.

Ca si in alte statiuni, aici vom intalni orasul vechi si orasul nou. Turistii au posibiliatea de a practica sporturi pe apa, de a vizita obiective turistice din zona si de a face tratamente balneo climaterice. Statiunea este recomandata persoanelor care isi doresc o vacanta linistita.