Sunteti aici: Home - Bulgaria - Nessebar -

Orasul Nessebar, Bulgaria

Orasul vechi Nesebar (populatie 10 000 locuitori) este situat pe o peninsula stancoasa si romantica legata de continent printr-un drum ingust. Peninsula este de aproximativ 850 de metri lungime si 300 metri latime. Aceasta este situata 36 km la nord-est de Burgas si 430 km la est de capitala Sofia.

Nesebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, cu o istorie de peste 7000 ani, cu aspect si atmosfera unica. Acest lucru se datoreaza combinatiei uimitoare dintre arhitectura, ruinele a peste 40 de biserici, datand din secolul 3, trotuare romane si grecesti si case frumoase din secolul al 16-lea si mai tarziu. De asemenea, datorita plajelor sale care sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase de pe coasta Marii Negre.

Multi vizitatori ai Nesebarului prefera sa stea in cartierul vechi pentru a vizita obiectele turistice, sa se bucure de strazile inguste si pietruite si casele vechi din lemn cu siruri de peste uscat, agatate de acoperisurile lor. Orasul a fost declarat o rezervatie arhitecturala si arheologica in 1958 si declarat de catre UNESCO - patrimoniu mondial, in 1983. Printre atractiile sale se numara Basilica din secolul al 6-lea, baiа turceasca, moara de vant si ruinele din zidul cetatii care candva a inconjurat orasul.
Alti turisti prefera sa se plimbe de-a lungul peninsulei si sa descopere mici plaje de nisip auriu si fin. Fie ca se bucura de linistea din orasul vechi sau de plajele aglomerate, Nesebar este unul dintre cele mai atractive orase ale Bulgariei.

Timp de secole peninsula frumoasa a fost o cetate si un port comercial important, transformandu-se din timp in timp intr-un loc de exil pentru nobilii bizantini incomozi. Aici, unde se intalnesc soarele, vantul si marea, puteti simti magia timpului, iar plimbandu-te pe strazile pietruite inguste, oprindu-se in umbra caselor frumoase din Nessebar, un exemplar al arhitecturii Renasterii de pe litoralul Marii Negre, iti dai seama ca romantismul nu este doar un cuvant. Aici el este o stare a sufletului si a mintii, incantare si provocare pentru simturile noastre.
Nessebar este un oras al contrastelor, care nu bat la ochi, dar par sa se completeze reciproc.fotografii insula Nessebar Bulgaria, orasul vechi Nessebar

Localnicii protejeaza monumentele istorice si sunt mandrii de trecutul lor, dar sunt si multi oameni de afaceri, care sunt deschisi catre cerintele noi in domeniul economiei si turismului.
Multe magazine atractive, restaurante si cafenele confortabile sunt dovada acestui lucru.
O plimbare prin stradutele inguste ale Nessebarului, unde ai impresia ca timpul s-a oprit poate fi combinata perfect cu o relaxare placuta in atmosfera racoroasa si prietenoasa a oricaruia dintre numeroasele restaurante si cafenele din Nessebar.
puteti cumpara cazare de la agentia de turism Travel Plannerfotografii insula Nessebar Bulgaria, orasul vechi Nessebar