oferte litoral Bulgaria 2014 transport autocar Bulgaria zilnic
Litoral 2014 Bulgaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
   
 
Sunteti aici: Home - Informatii turism - Asociatii turism

Asociatii turism Bulgaria


BATA - Asociatia bulgara a agentiilor de turism
www.batabg.org

BATA - Българска асоциация на туристическите агенции
Bata a fost creat in 1992.
Din asociatie fac parte peste 200 de companii cu experienta in operatiuni de turism, agentii de turism si alte asociatii cu activitati legate direct sau indirect de turism. O asociatie de non-profit, care reprezinta, sprijina si apara interesele membrilor sai. Ea participa in cadrul organizatiilor internationale de turism, coordoneaza si promoveza participarea membrilor sai la evenimente nationale si internationale.
Bata este un membru al: UFTAA - Federatia Mondiala a Asociatiilor Agentiilor de Turism din Rusia Rata, ASTA american, APAVT portugheza, JATA japoneza,a Marii Negre Turism de cooperare (BSTC).

1000 Sofia; Strada Sf. Sofia "№ 2, etaj 2
Tel / fax: (+359 2) 980 6929
E-mail: bata@mail.orbitel.bg


ABTTA - Asociatia touroperatorilor bulgari si a agentiilor de voiaj
www.abtta.com
ABTTA - Asociatia touroperatorilor bulgari si a agentiilor de voiaj

Asociatia bulgara a touroperatoriilor si a agentiilor de turism, ABTTA este o organizatie non-profit cu membri - agentii de turism, agenti care vand bilete de avion, acreditate de catre Asociatia Transportului Aerian International, IATA si companii de turism inregistrate in conformitate cu legislatia turismului bulgar.

Membrii ABTTA sunt aproximativ 100 de agentii de turism care alcatuiesc 75% din cota de piata totala din vânzarea de bilete in Bulgaria. ABTTA reprezinta si apara drepturile si interesele membrilor sai.

Asociatia duce o viata activa organizatorica si este prima organizatie care detine reuniunile anuale periodice pentru membrii sai de cel putin doua ori pe an, cand se discuta problemele curente si se planifica strategii si politici pe termen lung.

Din 2004, Asociatia bulgara a Touroperatorile si agentiilor de turism, ABTTA este membru al EKTAA - Asociatia Europeana a operatoriilor de turism si agentiilor de voiaj - organismul cel mai recunoscut in UE. In EKTAA sunt 30 de asociatii membre, din toate tarile europene (una pentru fiecare tara) si organizatia care reprezinta interesele a mai mult de 80 000 de tour-operatori si agentii de turism din Europa, cu cifra de afaceri anuala de peste 50 000 miliarde Euro.  Asociatia este condusa de un Consiliu, care este ales de Adunarea Generala o data la patru ani.

ABTTA - Asociatia bulgara a turoperatorilor si agentiilor de turism
Adresa: Sofia 1000, "Angel birou" 2, etaj 4, 11 Tel / fax: +359 2 980 52 55
GSM: 087 8912538
E-mail: info@abtta.com


BHRA - Asociatia Bulgara a Hotelurilor si Restaurantelor
www.bhra-bg.org

Asociatia Bulgara a Hotelurilor si Restaurantelor (BHRA)O asociatie non-profit , care organizeaza, coordoneaza si incurajeaza dezvoltarea de hotelurilor si restauratelor in aceasta tara. Acesta monitorizeaza respectarea eticii profesionale, a principiilor concurentei loiale intre membrii sai si ofera asistenta pentru ridicarea calificari acestora.
Presedinte: Blagoi Raghin


BTC - Camera turistica bulgara
www.btch.org
O asociatie non-profit instituita in 1990. Comisiile Camerei au stabilit consultari in domeniile hotelier, al restauratelor, instruirea personalului, precum si problemele economice ale companiilor de turism. In prezent, acesta are aproximativ 800 de membri - persoane fizice si juridice. Are membri in orasele: Varna, Burgas, Plovdiv, Plevna si Veliko Tarnovo. Este membra a Asociatiei Industrial Bulgare.


BAAT - Asociatia Bulgara pentru Alternative in Turism
www.baatbg.org
Asociatia Bulgara pentru Alternative in Turism (BAAT)Este o asociatie non-profit, care sprijina dezvoltarea unor tipuri alternative de turism rural, agrar, eco, si turismul montan, religios si altele, coordoneaza interesele si actiunile in formarea si punerea in aplicare a produsului turistic de tipuri alternative ale turismului.BARET - Asociaia Bulgara pentru Turism Rural si Ecologic
www.en.baret-bg.org
O asociatie non-profit, ale carei sarcini se refera la promovarea turismului rural si ecologic, dezvoltarea ofertei turistice in orase si regiuni cu deosebit cadru natural .
BULGARIAN UNION OF BALNEOLOGY AND SPA TOURISM (BUBSPA)

BUBSPA is a member of the European Spa Association - ESPA and the International Society of Medical hydrology and Climatology - ISMH.
Tel. (+359 2) 942 71 30; Fax: (+359 2) 958 29 24
E-mail: office@bubspa.org Website: www.bubspa.org
Chairperson: Stefan Sharlopov. Address: 15 Tvardishki prohod Str., 1404 Sofia


BULGARIAN CONVENTIONS AND VISITORS BUREAU (BCVB)

Tel.: (+359 2) 952 62 67; (+359 2) 952 06 90; Fax: (+359 2) 952 33 10
E-mail: office@bcvb.bg Website: www.bcvb.bg
Contact person: Poly Karastoyanova
Address: 1 Bulgaria Place, NDK, floor 14, 1000 Sofia


UNION OF BULGARIAN TOURIST INDUSTRY

Tel.: (+359 2) 819 86 19, 818 61 11; Fax: (+359 2) 818 97 20, 854 81 90
E-mail: office-sofia@festa.bg
Chairperson: Petia Slavova
Address: 83A Bulgaria Blvd., Hotel Festa Barselo, 1404 Sofia


Structuri organizatorice in domeniul turismului
Ministerul Economiei

In conformitate cu Legea Turismului, Ministerul Economiei a semnat un angajament de punere in aplicare a politicii de stat in domeniul turismului si de coordonare a activitatilor intre ministere si alte institutii. Principalele prioritati ale activitatilor sale in relatiile internationale, in domeniul turismului vizeaza activitati nationale de comercializare a pachetelor turistice si de publicitate, ce sprijina activitatile regionale si locale, (organizatii ale industriei de turism), achizitiile publice, cercetarea, analiza si previziunile pentru piata turistica, turismul de dezvoltare a produselor si de formare a personalului in domeniul turismului.

Consiliul National de Turism
Acesta functioneaza ca un organism consultativ al ministrului Economiei. Scopul acestuia este de a sprijini punerea in aplicare a politicii nationale in domeniul turismului. Membrii Consiliului National sunt reprezentanti din turism.

Organele administratiei publice: Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii si Padurilor, Ministerul Educatiei si Ştiintei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice, Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor, Ministerul Finantelor

Comisia pentru Comert si protectia consumatorilor
Comisia functioneaza ca un organism de control in conformitate cu legea turismului. Aceasta este o subdiviziune a Ministerului Economiei, ea are structuri regionale si monitorizeaza respectarea reglementarilor in domeniul turismului.


Organizatii Locale si Regionale de Turism

Acestea sunt organizatii non-profit care reunesc companii si organizatii interesate in dezvoltarea turismului. Activitatile lor sunt axate pe marketing si publicitate, deservesc turistilor (prin centre de informare turistica), dezvoltarea si punerea in aplicare a programelor privind dezvoltarea turismului, monitorizarea cererii si ofertei, dezvoltarea de produse turistice si de formare in domeniul turismului. Incepând cu ianuarie 2000 aceasta tara a avut 53 de organizatii la nivel local si 4 organizatii regionale, care mentin 24 de centre de informare turistica.


esti ghid de turism? inscrie-te acum!
cazare pe litoralul romanesc
vacante iefine
oferte litoral 2016 Bulgaria, oferte litoral 2016 Romania
tarife publicitate InfoTravelBulgaria
oferte litoral Bulgaria 2014
litoral Bulgaria 2014

Circulatie turistica Bulgaria
- populatia 6,9 mil locuitori
2007 - 5,2 milioane de turisti
2008 - 6 milioane de turisti sursa
2013 - au fost 10 milioane turisti in Bulgaria din care 7 mil turisti straini (1 mil din Romania) si 3 mil turisti bulgari. In jur de 300.000 circula in alte tari.

Bugetul de promovare este de 25 mil Euro din care 9 mil Euro fonduri proprii si 16 mil Euro fonduri europene.

InfoTravelBulgaria
Sejururi Bulgaria ieftine si accesibile oricarui buzunar


InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral bulgaria 2017 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2017; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Nessebar.
© 2013 All Right Reserved. "InfoTravelBulgaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelBulgaria: 0723 286 309 VODAFONE | office@infotravelromania.ro