Sunteti aici: Home - Bulgaria - Statiunea Albena -

Statiunea Albena Bulgaria

Caracteristici: Albena este o statiune cu plaja lata si nisip fin, recomandata pentru copii si varstnici. O statiune pentru cei care doresc liniste si un pic izolare.
Statiunea Albena Bulgaria

Albena
este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta Marii Negre beneficiind de o locatie excelenta, ideala pentru serviciile de calitate superioara puse la dispozitie de catre gazde. Albena este locul unde marea se intalneste cu nisipul. Statiunea este o delectare pentru toate varstele - cu fasii de nisip si o mare cristalina. Albena are tot ce va doriti: sporturi, locuri pentru distractie, baruri de noapte si discoteci, sali de conferinta, tratamente balneo si de infrumusetare, oferind fiecarui turist ceea ce isi doreste.

Plaja din Albena are 6 km lungime si 150 m latime, intinzandu-se de-a lungul unui golf pitoresc. Statiunea se afla la 40 km de Varna (458.264 locuitori), capitala maritima a Bulgariei, localitate in care functioneaza si un aeroport international. In apropierea staiunii puteti admira Rezervatia Naturala Baltata - o combinatie exceptionala intre mare si padure exotica.

Popularitatea statiunii se datoreaza mult si peisajului sau unic, apelor in care se poate inota in siguranta si plajelor cu nisip fin. Clima temperat-continentala cu o medie lunara a temperaturii aerului cuprinsa intre 23-28 C si cea a apei de 23-25 C, impreuna cu brizele usoare sunt un aspect important pentru petrecerea unui concediu din luna Mai pana in Octombrie. Toate acestea imbinate cu ospitalitatea tipica bulgarilor face din Albena o destinatie ideala pentru petrecerea unei vacante perfecte.

Autogara Albena are linii de transport pana la Varna (40 km), Dobrich (35 km), Balchik (10 km) si Kavarna. In timpul lunilor de vara exista transport in aceste directii la fiecare 30 - 60 minute. Deasemenea, de la Albena puteti calatori spre Sofia si cu autobuzele firmelor mari de transport, care circula in fiecare zi. Autobuzele de la cluburile All Inclusive si Ultra All Inclusive din zona de parc a statiunii circula pana la plaja si inapoi la fiecare 30 min (in fiecare zi, intre orele 10 - 17.30). Trenuletele circula in fiecare zi intre orele 08.00 si 20.00.puteti cumpara cazare de la agentia de turism Travel Planner


Albena reprezintă o adevărată oază de verdeaţă şi flori, la extremitatea sudică având o rezervaţie naturală, o “microdeltă”, Baltata, iar în partea de vest fiind delimitată de dealuri împădurite. De asemenea, este staţiunea preferată de familiile cu copii, având toate facilităţile în acest sens. Românii apreciază foarte mult faptul că plaja este foarte lată, are 6 km lungime şi 150 m lăţime, iar nisipul este foarte fin şi îngrijit.

De asemenea, Albena este unica staţiune din Bulgaria şi din această parte a Europei deţinută de o singură societate, care gestionează toate cele 43 de hoteluri (de la 5 la 2 stele). Anual, staţiunea primeşte 40-50.000 de turişti români, care sunt cei mai numeroşi, alături de cei bulgari.
Fara indoiala, Albena este una dintre cele mai renumite statiuni de pe litoralul bulgaresc. Este locul ideal pentru o vacanta de familie. Totodata Albena corespunde celor mai noi cerinte, oferind turistilor o gama larga de servicii complexe si de calitate. Statiunea este situata la 35 km de Varna. Pentru calitatea cadrului natural si implicit a plajelor si apei curate statiunea Albena a fost premiata cu “Blue Flag”. Foarte multi turisti isi aleg ca destinatie de vacanta Albena datorita aerului curat si reconfortant provenit din nenumaratele zone de veredeata din zona. In Albena se gaseste una dintre cele mai mari plaje cu nisip fin perfecta pentru familiile cu copii mici; intrarea in mare este lina. Albena a castigat recunoasterea generala datorita bogatei zone verzi (parcuri, peluze, gradini ) care nu se gaseste in alte statiuni.

Intreaga statiune, atat hoteluri cat si spatiile adiacente, este detinuta de o singura persoana juridica. Din acest motiv, nu doar hotelurile, cat si intreaga zona inconjuratoare sunt bine gestionate oferind o vacanta confortabila.

Cu siguranta este un mare avantaj daca alegeti Albena pentru o vacanta de familie. Pentru copii si pentru adulti exista multe facilitati de divertisment: piscine, carting, hidrobicilete, biciclete, piste de skateboard, terenuri de mini golf, tir cu arcul, echitatie. Instructori cu experienta vor ajuta adolescentii sa invete sa practice diferite sporturi nautice, cum ar fi surful sau skiul pe apa. Majoritatea hotelurilor au faciliatati si programe speciale pentru copii: gradinite si cluburi pentru copii cu personal specializat si amabil care ii va antrena pe micii vizitatori in diverse activitati distractive.

Albena ofera servicii exceptionale si totusi este o statiune accesibila. Oferind un raport calitate – pret foarte bun. Statiunea este potrivita si pentru amatorii de vacante active sau pentru cei care isi doresc sa combine odihna cu relaxarea la un bun centru spa.